Elegantă, dar cu ce?

Cred că acum mă adresez, în special, doamnelor. Sau poate nu.

Avem cu toţii, în dulap, o grămadă de haine, pregătite pe „standuri”- de casă, de ieşit în oraş, de servici, de gală.

Doamnele ştiu prea bine, au şi acele: bluze pentru vopsit, în traducere liberă, bluzele pe care ne permitem să le pătăm, când ne vopsim părul singure, că bani de coafor nu avem.

Marea, imensa mea problemă intervine la hainele de gală, când , recunosc, sunt prea zgârcită să arunc banii pe câte o costumaţie scumpă, pe care o port o dată şi apoi sunt nevoită să o ignor, că nu se potriveste nici la servici, nici la vreo altă ieşire, în oraş.

Bineînţeles, micuţa rochie neagră este imbatabilă. Mă salvează deseori. Dar, ştiţi foarte bine, cam toată lumea  merge în negru la evenimente mondene. Îmi trebuie neapărat accesorii.

Aici m-am lovit de un zid. După ce că sunt atât de puţine culori care să păstreze eleganţa şi prestanţa negrului, acestea sunt luate şi răs-promovate de anumite partide. Iar eu nu vreau să aud de comparaţii de acest gen. Ce să fac, să aud că sunt ori telefonistă ( scuze, Orange) ori reprezint partide?

Ba mai mult, nu ajunge o culoare, că acum se mută la alta. Aşadar: portocaliu nu, verde nu, roşu, mov, toate ne acuză că suntem afiliaţi. Nu spun, nu toate culorile mă jignesc, dar vreau să fiu liberă să rămân elegantă.

Mă mir că încă nu a preluat nimeni culoarea roz- poate ar trebui înfiinţat partidul Playboy, sau la galben, partidul Floarea Soarelui, ceva…

Până una alta, stau şi mă holbez neputincioasă în dulap şi aştept să-mi vină inspiraţia.

 

https://ancagiurgiu.wordpress.com Textele şi fotografiile de pe acest site pot fi preluate DOAR cu acordul expres al autorului şi cu precizarea OBLIGATORIE a sursei! Autor blog : Anca Mihaela Giurgiu

6 comentarii

Din categoria pareri

6 răspunsuri la „Elegantă, dar cu ce?

 1. Tricoul de vopsit :))))). Si eu am asa ceva si credeam ca eu am inventat conceptul!

 2. Desi sunt de sex masculin, cred ca fiecare se imbraca dupa bunul plac, netinand cont de ceea ce spun ceilalti din jurul lui. Eu de fiecare data ma imbrac in ceea ce imi vine pe moment, depinde de situatii.

  • Voi mai scapati, cu una cu doua, dar noi, femeile suntem puse sub lupa cand iesim undeva si nu neaparat de barbati. Asa ca, aceasta falsitate educata, impusa de societate, se mentine cu gauri mari in bugetul familiei :(.

 3. Jeni

  Elegantă este ţinuta pe care o consideri tu ca fiind adecvată
  evenimentului si in care te simti confortabil (de ce nu, chiar si sexi !).
  E cea mai reusita accesorizare !
  Daca astea sunt implinite, culoarea e un moft…
  (Dar tot mai probăm vreo 2+3 ţinute inainte…)

  • Aici, din pacate, ma confrunt cu cateva probleme. Am o idee destul de clara cam ce s-ar potrivi la acest eveniment, insa de confortabil nu prea se pune problema- cum se spune din batrani „sufera baba pentru frumusete” , iar pentru eleganta si parte sexi, trebuie buget mare :).
   Oricum, atat frumusetea cat si starea de sexi (eu asa ii zic) vine din increderea in tine. Pentru ca, nu-i asa, nu exista femei urate ci doar neingrijite.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s