Trăiesc în paradox!

Paradoxul mă înconjoară şi mă defineşte, indiferent cât de tare încerc să mă ascund.

– Deşi am comportament aristocratic şi pretenţii cât încape, sunt un funcţionar ca oricare altul, trăiesc dintr-un salariu amărât şi aştept să câştig la loto (la care, apropo, nu prea joc)

– Deşi am studii înalte, aparţinând unor sfere artistice, lucrez în domeniul economic de mai bine de opt ani.

-Deşi sunt şefă, la anumite servicii, sunt propriul meu subaltern.

– Deşi am vrut  să-mi construiesc o casă, pentru a avea un trai mai bun, condiţii de viaţă superioare, acum trăiesc mai greu, pentru că am casă, dar am şi credit cât o casă…:(

– Deşi (din afară) s-ar crede că mă cert cu mama toată ziua ;), o iubesc şi mă iubeşte enorm.

– Deşi îmi iubesc tatăl tare de tot şi i-am creat o aură care mă umple de mândrie când povestesc despre cariera lui sportivă, eu am fost „botă” la sport, sunt anti-performantă şi sunt şi fricoasă.

– Mă înţeleg bine cu socrii ( sic!)

– Deşi îmi ador fetiţa, o iubesc cum nu se poate spune în cuvinte, îmi plânge inima că, cel puţin deocamdată, sunt mamă de weekend şi de telefoane în rest (sau mess, sau skype), pentru a nu o ţine pe drumuri, din cauza programului haotic, de la servici.

– Deşi sunt o fire pasională şi greu de controlat, de stăpânit, m-am căsătorit cu cel mai bun prieten al meu, pe care-l iubesc.

– Deşi sunt o fire optimistă, greu de scos din ţâţâni, sunt zâmbitoare şi amabilă, mai nou am devenit tot mai întunecată, pe măsură ce portiţele se închid şi mă întristez.

Poate că această tristeţe răzbate uneori prin rândurile scrise, însă, vă rog să mă credeţi că înghit în sec, zâmbesc şi merg mai departe, pentru că, nu-i aşa, n-avem ce face :)!

https://ancagiurgiu.wordpress.com Textele şi fotografiile de pe acest site pot fi preluate DOAR cu acordul expres al autorului şi cu precizarea OBLIGATORIE a sursei! Autor blog : Anca Mihaela Giurgiu

4 comentarii

Din categoria pareri

4 răspunsuri la „Trăiesc în paradox!

 1. Jeni

  Terapie anti-paradox !
  Când simţi că toate acestea te copleşesc, îţi propun o formulă magică la îndemână :,,MINUTUL DE POZITIVARE,,.
  Adică, citeşte din ce ai scris mai sus doar partea pozitivă din fiecare frază cu intonaţie (chiar şi teatrală).
  Exemplu: – imi ador fetiţa !
  -am casă !
  -sunt o fire pasională !
  -zâmbesc şi merg mai departe ! etc.
  Dacă faci aşa, câştigul este 100 % mai mare dacât la Loto !

  • E o idee buna, cu o mica exceptie, pentru a nu prinde aripi care se pot topi cand ajung prea aproape de soare, calare pe acest optimism, din cand in cand, trebuie sa ne reamintim si partea a doua…:)

  • Ma gandisem initial sa nu aprob acest comentariu, pentru ca prefer sa nu se dea link-uri catre alte pagini, in afara de cele ale bloggerilor care comenteaza, sau care imi citesc si mie blogul. Prefer sa parafrazezi ideea, chiar daca ai regasit-o, subliniata, intr-un articol.
   Ai dreptate in privinta iubirii, este unul din paradoxurile esentiale. Iubirea cu extremele ei merita mai mult timp de „macinat”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s