România…de import

De multe ori se spune că cel mai …scuzaţi…prost- în lipsa altui cuvânt, îl imită pe cel deştept, poate că pe bună dreptate pentru că, dacă ar fi invers, am spune că deteptul îşi bate joc! Noi suntem tari în imitaţii!

Aşadar, după ce am importat cu surle şi trâmbiţe Valentine’s day, Haloween şi alte obiceiuri mai mari, sau mai mici (curcanul- de Anul Nou, binecuvântarea miresei-„something old and something new, something borrowed, something blue”/ în traducere- dacă n-ai ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat şi ceva albastru, n-ai şanse să ai o căsnicie fericită) acum dăm iama şi în celebra „vinere neagră „- a reducerilor.

Haida deh, că n-ar fi rea , dar respectându-ne obiceiul, am interpretat-o prost şi pe asta.

Dacă la americani reducerile sunt până la 90%, ceea ce înseamnă într-adevar un motiv să sufleci mânecile, să-ţi pui pe cap o cască de hockei şi să te îmbulzeşti în magazine, la noi reducerile nu se înghesuie la mai mult de 45%.

Da, pe bună dreptate puteţi spune că sunt bune şi astea, că doar vinerea neagră la salarii durează de ceva vreme şi măcar aşa ne mai revenim puţin, însă surprizele nu se opresc aici.

Pentru cumpărătorii dornici care nu au apucat să apese pe butoanele de rezervare a produselor pe diverse site-uri online, blocându-i pe administratori, vă rog să socotiţi o clipă, dacă reducerile sunt cu adevărat la procentul proclamat, sau sunt mult mai mici.

Ca tot omul care visează să-şi achiziţioneze diverse, am o listă pe care o urmăresc metodic, în speranţa că, vreodată, vor fi lichidări de stocuri, aşa că pot spune cu mâna pe inimă: la cel puţin trei produse vizionate n-am auzit să se fi vândut vreodată la suma peste care s-a taiat cu roşu, evidenţiindu-se reducerea, ci preţul real, din magazin era cu puţin mai mare decât cel cu reducere. Dar cu foarte puţin…

Concluzia este că tot tam-tam-ul publicitar cu vinerea neagră a reducerilor nu face altceva decât să ne lase, la achiziţionarea destul de costisitoare a vreunui obiect electrocasnic, să ne mai bucurăm în plus de o ladă de bere-băieţii şi de o ciocolată mai fină, fetele.

Eu m-am obişnuit deja cu puţin, voi…? (vedeţi că sunt optimistă?)

https://ancagiurgiu.wordpress.com Textele şi fotografiile de pe acest site pot fi preluate DOAR cu acordul expres al autorului şi cu precizarea OBLIGATORIE a sursei! Autor blog : Anca Mihaela Giurgiu

Scrie un comentariu

Din categoria pareri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s