Tari de cap…oficial

De obicei sunt o persoana intelegatoare si rabdatoare, zilele trecute insa, aceste atuuri mi-au fost puse la grea incercare.

Ca tot omul cu vise multe m-am trezit si eu doritoare sa devin „femeie de afaceri”.

Idei multe, curaj putin, activitate zero.

Deschiderea unei firme, nu reprezinta o problema, chiar daca administratorul plateste „fara numar” si de recuperat s-ar putea sa nu-si poata recupera banutii proprii, vreodata.

Dar, cand intervine birocratia cu munti de hartii de depus, pentru a caror completare trebuie sa ai cateva facultati,  sau „sa angajezi pe cineva,… daca aveti nevoie de sugestii…”

Oare cate hartii trebuie depuse ca sa inteleaga toate serviciile inter-conectate, ca o firma este suspendata si are activitate: 0?

Suspendare la ONRC?- bifat

Declaratie la Finante?-bifat

Cerere de derogare la Finante (sa nu se mai stea la cozi degeaba cu acte fel de fel, din moment ce e oficial ca nu are voie firma sa activeze 3 ani)?- bifat.

Rezultatul?- Sanctiuni, amenzi, etc din aceeasi poezie.

Poate sunteti curiosi si va intrebati de ce? Pentru nedepunerea unei declaratii la sfarsitul anului ca nu s-a desfasurat nici o activitate!!!

Pai suspendarea, declaratia generala, derogarea, pentru ce au fost facute?

Daca voi stiti sa-mi spuneti si mie.

Vrem sa vina strainii, sa faca investitii? La cine? La cei care cer o mie de hartii ca sa priceapa ceva ce e la mintea cocosului?

Raspunsul lor: asa e sistemul, nu am ce sa va fac.

Nu-i nimic , am eu.

Cu ocazia asta mi-am mai sters din remuscari si ganduri ca n-as fi suficient de patrioata 🙂 si-mi pregatesc, linistita, copilasul „pentru export”.

Poate ca exista alte tari in lumea larga, in care conceptul de afacere este respectat si promovat si, inainte sa omoare oamenii cu bun simt care vor sa activeze legal, nu-i ingroapa in hartii inutile.

 

https://ancagiurgiu.wordpress.com Textele şi fotografiile de pe acest site pot fi preluate DOAR cu acordul expres al autorului şi cu precizarea OBLIGATORIE a sursei! Autor blog : Anca Mihaela Giurgiu

 

Scrie un comentariu

Din categoria Daca dai, n-ai!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s