Print sau online?

Daca v-as marturisi ca sunt o fire „de moda veche”,  poate ca ati simti deja miros de naftalina. Dar nu va speriati, balansandu-ma continuu, conform zodiei mele, reusesc sa supravietuiesc in conglomeratul de imbinari intre clasic si modern, intre vechi si nou.
Gandindu-ma la inceputurile carierei mele,  zambesc ingaduitoare si multumesc magazinului online Azerty  pentru aceasta ocazie, datorita lui  va pot creiona putin din aventurile mele „muncitoresti”.

Spre marea disperare a colegilor mei, refuzam categoric, la inceput, sa -mi modelez aptitudinile in conformitate cu aparatura din birou: zi dupa zi ma inarmam cu pixuri, stilou si liniar, dar  si multa rabdare fata de  colegii  furiosi. Aveam senzatia ca motto-ul „verba volant, scripta manent” trebuia sa fie aplicat in mod dictatorial si candva,  el ne va fi salvarea.

Apoi,  am descoperit si partea cealalta a paharului. A inceput sa-mi placa  sa fiu in competitie cu mine insami, sa creez, sa navighez online si sa obtin o multime de informatii noi, la care altfel as fi avut un acces ingreunat.

In timp, ideea de a respecta mediul si de a nu consuma hartie in mod inutil m-a facut sa-mi dau seama ca tocmai lucrand online si listand doar produsele finale, in forma ideala, era o varianta mult mai buna de a fi aproape de natura si de a o proteja si in acelasi timp, de a-mi face meseria.

Timpul a trecut in zbor si la mine in birou troneaza acum multifunctionale din promotie,  ultraperformante, de care sunt extrem de mandra.

Am spus ca sunt de moda veche? Cred ca vi s-a parut. Pai stiti voi ce pot eu sa fac cu toate aparatele mele? Le manevrez ca o profesionista! De la videoproiector, la xerox, scanner, ba chiar si o „mica tipografie” cum imi alint eu  imprimanta cumparata cu ocazia super ofertelor Samsung, toate ma ajuta sa pregatesc materialele necesare zi de zi si aproape ca nu-mi mai pot imagina cum ar fi sa „functionez” fara ele.

Un pic de nostalgie ramane, desigur, dupa o scrisoare scrisa cu emotie, cu litere tremurate sau cu urme de lacrimi- ma rog, unii sunt mai sensibili- pe plan  personal, dar in ce priveste munca de birou, ma bucur ca putem imbina lucrul online cu posibilitatea de a avea documente curate, aranjate, printate pe aparate capabile sa ne asculte orice comanda.

Articol propus pentru proba a XIX-a din concursul SuperBlog 2012.

https://ancagiurgiu.wordpress.com Textele şi fotografiile de pe acest site pot fi preluate DOAR cu acordul expres al autorului şi cu precizarea OBLIGATORIE a sursei! Autor blog : Anca Mihaela Giurgiu

Scrie un comentariu

Din categoria concurs

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s