Uite broasca…de la uşă

Ah dragii mei, atât de mult îmi plac programele europene, alături de fonduri cu multe zerouri…de îmi e greu să aştern totul în cuvinte. Voi încerca totuşi, că nu mă pot abţine, trebuie să vă zic şi vouă…
Am avut puţin de-a face cu turismul, atât sub forma de client bezmetic, cât şi ca organizator.Tocmai de aceea ştiu cât de relevante sunt reperele turistice, pentru o ţară, oricare ar fi ea.
Spre jena mea, m-am împrietenit „la toartă” cu motoarele de căutare, pentru a oferi excursii minunate celor care-mi treceau pragul. Am şi eu o scuză, având în vedere că sunt un singur om, nu puteam să le văd, personal, pe toate şi să ma ocup şi de turişti, aşa că, deseori, mă ghidam după informaţiile generale, de pe internet, specificând doar în treacăt că nu pot garanta personal, din moment ce nu am văzut cu ochii mei, „pomul lăudat”.
Hait, că o dădeam în bară! Ce mă făceam eu dacă îmi trimiteam clientii la Fântânele, la celebra rezervaţie de broaşte ţestoase?
Da, e pe hartă, deci există…nu? Vreţi un sfat, oficial- nu al meu- care va rămâne celebru în istoria „experţilor” din turism: „dacă vreţi să vedeţi broaste ţestoase, trebuie să le căutaţi…bine. Să aveti răbdare…”
Poftim? Da ce, sunt păsări care zboară de colo-colo şi trebuie să aşteptăm să se întoarcă în pom, sau sunt râme care se ascund sub pământ şi vor să le cântăm să iasă?
Sunt broaste ţestoase, destul de măricele cât să nu te împiedici de ele şi să zici că-i piatră şi suficient de greoaie, să le întreci în fugă chiar şi când eşti foarte obosit.
Proiect european:da.
Finanţare mare: da.
Broaşte ţestoase: nu.
Măcar sătenii din Fântânele sunt de treabă, le arată turiştilor interesaţi de rezervaţie, un heleşteu cu gâşte, raţe şi curcani, că doar să plece tot omul mulţumit, daca a bătut atâta drum, să vadă ceva.
Ah, mai puteţi să admiraţi şi broaşte, dar nu ţestoase, ci din acelea de pârleaz,că ele nu pleacă de acasă şi orăcăie şi ziua şi noaptea … în si bemol. 🙂

https://ancagiurgiu.wordpress.com Textele şi fotografiile de pe acest site pot fi preluate DOAR cu acordul expres al autorului şi cu precizarea OBLIGATORIE a sursei! Autor blog : Anca Mihaela Giurgiu

3 comentarii

Din categoria Din inima

3 răspunsuri la „Uite broasca…de la uşă

 1. – Problemă:
  „Proiect european:da.
  Finanţare mare: da.
  Broaşte ţestoase: nu.”

  -Rezolvare după un brain-storming serios:
  Propun să-l punem ghid pe Greuceanu. Ăla precis a ajutat vreo Regina Ţestoaselor la viaţa lui…deci când ne cazăm noi fain frumos la Fântânele, numa’ ce scoate voinicul nostru o bucăţea de carapace şi când se gândeşte la ea, vin ţestoasele ca vântul şi ca gândul să-i sară-n ajutor :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s