Operaţiunea Zâna bună…

M-am hotărât că, de săptămâna asta încolo, va depinde numai de mine şi de atenţia mea, explozia energiilor pozitive din lucrurile si oamenii care ma inconjoara.
Staţi, că v-am luat prea tare! Hai să o desfăşurăm ardeleneşte, ca să înţelegeţi la ce mă refer.
Mi-ar plăcea foarte mult să reuşesc, în fiecare zi, sau măcar la câteva zile distanţă, să fac o faptă bună pentru cineva. Nu pentru recompense, îmi ajunge adrenalina şi emoţia aşteptării, ci ca să-mi pun eu aşa, o steluţă roşie…la caracter.
Deseori am întâlnit oameni pe care bunătatea nu-i fascina. Le facea însă o deosebită plăcere jocul de-a şoarecele şi pisica, în care, mai mult ca sigur, ei făceau „miau” şi dădeau cu gheruţa, doar aşa, de plictiseală, sau să vadă dacă cel atacat îşi revine.
Deşi mie, drept sa spun, sa fii rău mi se par mai dificil, nu pot să zic, cu mâna pe inimă, că nu am făcut şi eu vreo boacănă de acest gen, dar vă promit că a fost o scăpare şi nu mi-am dat seama că rănesc.
Pentru cei care vor să mi se alăture în gaşca de „zâne” şi „zâni” (:) ), vă rog mult să luaţi aminte la câteva reguli:
– 1. nu ne dăm mari cu binele făcut şi nu aşteptăm recompense,
– 2. dacă ajutăm la servici pe cineva trebuie să fim atenţi să ne fi terminat munca noastră deja (nu de alta, dar puteţi da peste şefi care vă iau de urechi, în loc să vă preţuiască colegialitatea; de fapt, ce spun eu aici…care colegialitate, că doar tu nu ai făcut nimic, a făcut doar persoana pe care…nu ai ajutat-o?…a se revedea regula 1 )
– 3. dacă ai început să ajuţi şi s-a dus vestea, fă-ţi timp şi ajută-i pe toti cei de pe lista de aşteptare. Nu mai poţi, nu mai ai timp pentru tine, dar ce, te-a întrebat cineva?
– 4. nu te aştepta să primeşti vreun sprijin din partea celor pe care i-ai ajutat deja şi nu crede în sprijinul viitor, dat de cei care au acum nevoie de tine.
– 5. dacă te-ai săturat să faci lucruri bune, nu mai ai timp de ele şi te simţi sufocat …asta e, dacă renunţi acum trebuie să fii conştient că o faci pe riscul tau, deoarece vei deveni cel mai rau si antipatic personaj, hulit de toţi, admonestat din priviri şi abandonat cu nonşalanţă.
Veţi da buzna, nu-i aşa? Să mă grăbesc să întocmesc o listă cu cei care mi se alătură…

https://ancagiurgiu.wordpress.com Textele şi fotografiile de pe acest site pot fi preluate DOAR cu acordul expres al autorului şi cu precizarea OBLIGATORIE a sursei! Autor blog : Anca Mihaela Giurgiu

3 comentarii

Din categoria Daca dai

3 răspunsuri la „Operaţiunea Zâna bună…

 1. Mă mai gândesc cu înscrierea, nu-s chiar în dispoziţia de Maica Teresa momentan 😀

 2. dan

  Vad ca e coada mare, inghesuiala, se calca lumea in picioare …

  Cred ca va trebui sa mai incerci de cateva ori si incet incet poate se aduna lumea cu scopul de a face bine.

  • 🙂
   Sunt convinsa, daca-mi cunosc bine cititorii, ca nu se inghesuie sa-si arate alegerea, pentru ca adevaratul gest de a da o mana de ajutor se face in anonimat, fara laude oficiale. Citim, decidem, ajutam. De renuntat…n-avem cum, atata timp cat mai sunt suflete de ajutat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s