Veste buna, in sfarsit, pentru scribii din Romania!
Dupa cum stim cu totii, „romanul s-a nascut poet” si sunt convinsa ca avem, fiecare dintre noi, dosite, cateva versuri, sau o scrisorica mai „literara”, poate chiar o poveste, sau un roman, pe undeva, intr-un sertat uitat inchis.
A venit momentul sa scuturam praful de pe creatii si sa-i lasam si pe altii sa se bucure de ele! Nu mai fiti egoisti! 😉
I-am gasit si vi-i prezint: http://www.self-publishing.ro! (atentie, articolul nu este publicitar, dar daca gasesc o idee buna, nu voi ezita sa o impartasesc! )
Pana acum, una dintre marile temeri era ca nu vom putea gasi o editura curajoasa unde sa-mi public creatiile. Da, din pacate foarte multe edituri au lasat pe planul doi saritura in necunoscut si nu mai risca nimeni sa publice un text nou, al unei persoane necunoscute. Indiferent cat de buni oratori am fi, daca nu ne-am lansat deja acum 100 de ani, sansele de a fi publicati, scad considerabil si portitele editoriale raman inchise.
Pe undeva e de inteles, toata lumea are „target” de vanzari si pentru marketing trebuie iscusinta, timp si rabdare!
Tocmai de aceea, recunosc, m-a cuprins o ciuda incomensurabila cand am aflat ca in Franta (asa cum v-am mai povestit), creatorii de bijuterii literare se bucura de un sprijin neasteptat, din partea unor programe speciale, un fel de editurii capabile de personalizare.
Voi stiti ce fericita am fost cand i-am gasit si la noi? Nu-i luati tare, ca acum urmeaza lansarea, in luna iunie (asa cum au promis). Ups, eu am cam „sarit” pe ei, imediat ce i-am gasit, dar sunt de treaba si ma bucur ca au fost deschisi la discutii.
In principiu, sa va zic pe scurt cum functioneaza (sper sa nu gresesc):
-daca ai un text de publicat, il vei putea incadra intr-un format (pe pagina proprie din sistem), poti sa adaugi imagini, sa selectezi texte…ca un editor adevarat. Dupa ce ai terminat poti sa-ti alegi varianta de publicare- cate exemplare doresti, pe ce tip de hartie, etc. In functie de acestea, se calculeaza automat costurile finale iar cei de la self-publishing.ro ne asigura ca nu vor fi mari .
In plus, ai control total asupra promovarii si…sa te tii bine…pana la 70% din costul final al cartii iti revine ca drepturi de autor, pentru fiecare exemplar vandut.
Daca nu ai pofta sa te implici in marketing, poti oricand sa ceri ajutorul initiatorilor acestui program, sunt sigura ca au o multime de solutii.
Cand mai am vesti, va scriu, pana atunci, ma duc sa mai „crosetez” la povestile mele…
https://ancagiurgiu.wordpress.com Textele şi fotografiile de pe acest site pot fi preluate DOAR cu acordul expres al autorului şi cu precizarea OBLIGATORIE a sursei! Autor blog : Anca Mihaela Giurgiu
Incredibila idee.Felicitari!
Onu
Bine ai revenit! Da, e o idee frumoasa, imi pare rau ca nu-mi apartine ;). Oricum, n-as fi avut timp sa o implementez la noi din primavara, de cand am vazut-o in Franta. Da e bine ca au vazut-o si alti romani inaintea mea!
Din pacate, si sper sa nu te caracterizeze, delasarea inerenta, specifica omului,duce la esecul unor asemenea idei valoroase.
Onu
Si eu sper sa nu ma caracterizeze…iar daca renunta ei, preiau eu :). Dar mi-s dragi si la cum am discutat cu ei cred ca vor fi cei mai tari!
Foarte tare proiect, acum cred ca multe persoane care nu au avut un buget mare pentru un tiraj mare vor alege serviciile Sefl Publishing.
Dar poate fi si periculos, ca acum se scot din dulapuri muuuuuulte „creatii” , care poate stateau mai bine in dulap! 🙂
exista o parte mai putin „luminoasa” a acestui grup editorial: faptul ca refuza cu fermitate a incheia o forma contractuala scrisa! nu poti considera cotract sub nicio forma utilizarea unei platforme electronice pe care iti faci cont! sunt atat de acoperiti incat daca maine site-ul nu mai exista, aleluia bani din drepturi… pur si simplu nu exista nimic garantat pentru autor… e un risc ce aduce aminte de vestitul si defunctul Caritas.
Buna Cristian,
Atunci cand am scris despre ei aflasem de idee si mi-a placut. E o varianta mult mai usoara de a publica. Nu am cercetat din punct de vedere legislativ cum stau, inca nu era pornit programul. In strainatate exista varianta asta de publicare dar, nici la ei nu se incheie contracte. E la fel: un site in care tu iti modifici si publici cand doresti ce doresti, iti vinzi propriile carti. Practic, atunci cand se vinde ceva ei retin doar partea ce li se cuvine sau tu transmiti un OP cu ce trebuie sa le platesti. Banuiesc ca si la noi e la fel.
Oricum, iti multumesc de vizita si te mai astept!
Va rog sa-mi scrieti cum pot sa-i contactez pe cei de la „www.self-publishing.ro”. Acest site nu functioneaza si apare altceva (telecom). Va multumesc, Corneliu