Asfaltam cerul?

Salutare dragii mei, sunt convinsa ca v-am lipsit, de aceea m-am rupt un pic de treburile urgente, sa va scriu doua vorbe, asa, ca sa stiti ca traiesc.
Zilele trecute mi-am „clatit” privirea prin tari straine-Polonia. Despre asta am sa va mai povestesc eu, cu alte ocazii.
Dar vreau neaparat sa va spun este o dorinta pe care am rostit-o in gand, rugatoare nevoie mare…
Vreau sa asfaltam si cerul. Nu stiu cum si nici cand, dar, desi nu sunt o fricoasa din fire, sistemul de zbor mi-a dat batai de cap.
In primul rand, cand am vazut acel avionas micut, un pic mai mare ca doua masini puse una in fata celeilalte, m-am trezit infiorata de gandul ca vom fi prea usori si ingerasii ne pot zburataci de colo-colo…Am avut dreptate. Inainte de aterizarea in Viena (escala) am crezut ca ne facem bucati si bucatele.
Noroc ca eram obisnuita cu drumurile noastre „pamantene”, prost asfaltate, ca si pe cer am simtit aceleasi zdruncinaturi.
Ba, la un moment dat, mai in gluma mai in serios, m-am uitat spre burta avionului sa vad daca nu traversam cerul peste vreun card de gaste, care ne incurca zborul lin…
Am aterizat. Despre culorile curcubeului nu va spun decat ca se potriveau foarte bine cu ochii mei verzi ;).
Apoi halta. Patru ore. Si la plecare si la intoarcere. De ce sa avem noi un zbor normal, la o distanta fara pretentii (770 km) cand putem sa ne petrecem ziua in aeroport, blocati parca in afara timpului, zgaindu-ne la trecatori?
Si verificari gramada, restrictii tot asa, iar la intoarcere in tara, zona rezervata plecarilor spre Romania, arata in Austria… a „second-hand” .
Mare pacat!
Ne vrem europeni, dar nu suntem egali decat la taxe . La beneficii nu, la respect nici atat!
Pana se asfalteaza cerul… poate intram si noi intr-o normalitate, sau macar vom fi considerati demni de un avion cu toate suruburile la locul lor…

https://ancagiurgiu.wordpress.com Textele şi fotografiile de pe acest site pot fi preluate DOAR cu acordul expres al autorului şi cu precizarea OBLIGATORIE a sursei! Autor blog : Anca Mihaela Giurgiu

3 comentarii

Din categoria Din inima, Ideal, n-ai!

3 răspunsuri la „Asfaltam cerul?

  1. Ştiu că e neplăcut să fim trataţi ca cetăţeni de mâna a doua, dar e doar vina noastră. Aşa ne-am promovat afară…Fără Europa am fi fost demult o ţară bananieră!

  2. Cred ca ai avut o vacanta foarte frumoasa, cu avionul niciodata nu am fost si nici nu am curajul sa merg deoarece cred eu e mai sigur cu vaporul.

    • Nu a fost vacanta, a fost o calatorie in interes de servici. Mie imi place sa merg cu avionul, dar pot spune asta doar acum, dupa aterizarea cu bine :). In afara de aceasta tura de forta, am mai fost de doua ori cu avionul…Cu vaporul nu ma impac prea bine, decat daca e foarte mare si nu se simt valurile 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s