Laude lor, suspinele noastre.

Acum, la inceput de an, vad pe la televizor si in presa, diverse „personalitati”, care-si exerseaza cu spor, lauda de sine.
Desi sunt bine ascunsi sub costume fine, eu ii vad tot ca pe niste Tarzani, care se bat in piept si striga, cocotati pe liane de functii importante, dandu-se stapani.
Defriseaza jungla, pironesc elefantii si-i transforma pe lei in vegetarieni.
Lumea din jur se mira de performante, jungla clocoteste, dar ei zambesc senini.
Financial Times ne lauda pentru noile emisiuni de eurobonduri, in valoare de 2 miliarde de euro, numind-o „lovitura de maestru”.
FMI vine in vizita, dar sa nu ne emotionam, pentru ca „economia a performat anul trecut mai bine decat au estimat autoritatile romane impreuna cu expertii internationali, cresterea din 2013 indreptandu-se spre 3%. „, conform ministrului pentru buget, Liviu Voinea.
De la sefia Bancii Nationale am mai auzit o vorba buna zilele trecute, m-au lasat fara replica. Eram certati de ce ne plangem de cursul valutar. Se preconiza ca stam chiar bine, ca ar fi putut leul sa se devalorizeze si mai mult. Ba chiar eram pusi la colt, ca nu suntem cuminti si nu lasam „valuta sa faca ce are ea de facut”. Adica ce? Sa creasca?
Domnilor eleganti si „laudaci”, pana una alta, acel profit al tarii este facut de noi, oamenii care inghit in sec in fata facturilor ce se cer platite, isi vand traiul pentru a vedea datoriile tarii scazute si va rabda, indiferent cate praguri de ipocrizie treceti.
Noi suspinam in tacere, pe cand multi dintre voi fac planuri pentru alte restrictii, alte dari, alte ofense la adresa aceste tarisoare si a oamenilor ce inca o locuiesc.
E an electoral. Ne vom confrunta iar cu afise, promisiuni, discursuri dramatice repetate in fata oglinzii…
Suspin de pe acum…

https://ancagiurgiu.wordpress.com Textele şi fotografiile de pe acest site pot fi preluate DOAR cu acordul expres al autorului si cu precizarea OBLIGATORIE a sursei! Autor blog : Anca Mihaela Giurgiu

Scrie un comentariu

Din categoria Din inima, n-ai!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s