Sănătatea mentală și fuga…în lume !

Astăzi, de Ziua Internațională a Sănătății, ni se urează, silfid, să ne simțim mai bine făcând mai mult sport, având „mai puține vicii”, fiind mai atenți cu analizele medicale și consumând produse de bună calitate.
Mă vedeți cum fumeg?
Nu, nu înțelegeți greșit, nu fumez, ci fumeg!!!
Să le luăm pe rând:
Să facem mai mult sport!
De principiu sunt de acord. Dar de la principiu mai este cale lunga până la practică.
Faci sport: unde?
Ar trebui să existe în toată țara asta săli de sport, piscine, stadioane cu acces liber.
Mie, sincera să fiu, nu-mi place să alerg singură, doar eu și câinii vagabonzi care mă urmăresc.
De ce acces liber? Că suntem un popor sărac și oricum, plătim destul asigurările de sănătate, fără să avem vreun beneficiu.
Și încă ceva, până nu uit, cam în ce interval orar ar trebui să se petreacă această ora benefică de sport, când, dacă vrei să ai un trai decent trebuie să lucrezi de la ora 8 dimineața până la ore târzii și apoi te duci, hămesit acasă, cu diverse dureri de coloană și de cap sau ochi-depinde de zi?
Poate știe domnul cu urările de bine -nu spun cine, persoană importantă- ceva ce eu nu știu…
Mai puține vicii…
Hmmm. A numărat cineva viciile poporului român? Da, poate: o țigară, o băuturică-așa, la ieftinelo, că scump nu ne permitem.
Adevaratele vicii vin însa de sus în jos!
Mi se pare un desfrâu economic vicios faptul că, în fruntea țării-nu doar de acum, ci de zeci de ani- se plimbă domni și doamne îmbrăcați în costume de mii de euro; flutură milioane de lei prin conturi, de parcă ar fi mărunțiș și țipă, în gura mare, că nu sunt bani de pensii și alocații. Viciul minciunii, al răutății, al urii față de acest popor, acesta e viciul criminal de care ar trebui să scape cei care suferă de asemenea dependențe.
-Analize medicale…
Oh, nu mă porniți aici, că nu mă mai opresc!
Sistemul de sănătate trebuie să fie rentabil. De acord, dar nu rentabil după ce și-au luat dijma cei din sistem, de la mic la mare.
Dacă facem un calcul scurt, apropo de cât plătim asigurările medicale, plus diverse pachete de asigurare de viață și alte forme „preventive”-că suntem fricoși- și cât de des apelăm la serviciile medicale incluse în aceste taxe, ar trebui să fie visteria sănătății…imensă!
Să mai vorbesc de umilința programării peste 3 luni, dacă ai bilet de trimitere?
Să mai spun ceva despre locul liber care se apare, în mod subit, când ești de acord să plătești taxe în plus?
Sau poate nu știați că trebuie să-și aducă bolnavii, de acasă, branule, pansamente, seringi și medicamente?
Alo, cei cu fondurile de sănătate, nu verificați puțin, poate ați transferat banii la autostrăzi, din greșeală. Ah, stai, tot nu e bine, că nici autostrăzi nu avem!
-Produse bune!
Cu chiu cu vai, mici întreprinzători locali încearcă să aducă pe piață produse bune, făcute cu materie primă locală. Asta până nu-i omoară mai marii, cu legi gen impozit forfetar și atunci se închide România.
Produse străine bune? Poate așa, 50%, că sunt sătulă să aud șoapte care spun că produsele pentru export spre România și alte țări ca noi se fabrică doar în anumite zile din săptămână, pentru a nu se confunda cu produsele care au rețete de calitate.
Eu vă zic doar atât: să fim sănătoși măcar la minte, ca să realizăm ce e în jurul nostru.
Restul e o loterie!

https://ancagiurgiu.wordpress.com Textele şi fotografiile de pe acest site pot fi preluate DOAR cu acordul expres al autorului si cu precizarea OBLIGATORIE a sursei! Autor blog : Anca Mihaela Giurgiu

Scrie un comentariu

Din categoria Daca dai, Din inima, n-ai!, pareri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s