Post …la internet

Îmi pare rău, ştiu că suntem în Postul Mare şi ar trebui să fiu puţin mai „reţinută”, dar nu mă pot abţine!
De câteva zile încoace preoţii -unii, hai să fiu corectă- parcă mă provoacă dinadins cu diversele lor păreri, trâmbiţate la televizor.
Prea cucernicii nu doresc să-i apostrofeze prea tare pe cei care nu reuşesc să tina post culinar, nu mai e chiar la modă. Acum avem libertatea de a alege fiecare ce ni se potriveste, că doar postul poate fi de multe feluri.
Poate fi „de purtare cuviincioasă, post de gânduri bune, post de internet”.
Pardon, poftim? Am auzit bine?
Da!!!
Există post de internet.
V-am zis eu că biserica nu mai e ce a fost?
S-a modernizat, s-a pus în rând cu lumea, dar a ajuns la concluzia ca internetul face parte din zona de „păcate”. Aşadar, dragii mei, închideţi calculatoarele, mâncaţi pătrunjel şi aşteptaţi …să-mi tipăresc blogul 😉 .
Dar oare cucernicii închid, în aceasta sfântă perioadă, site-ul de vânzări ale produselor bisericeşti? Că doar nu se cade să păcătuiască…în cunoştinţă de cauză…nu?
Mai e mult până se termină postul, că v-aş mai povesti câte ceva… :)?

https://ancagiurgiu.wordpress.com Textele şi fotografiile de pe acest site pot fi preluate DOAR cu acordul expres al autorului si cu precizarea OBLIGATORIE a sursei! Autor blog : Anca Mihaela Giurgiu

6 comentarii

Din categoria n-ai!, pareri

6 răspunsuri la „Post …la internet

 1. Ia uite ce avem noi aici: întoarcerea fi…icei risipitoare pe mereterezele blogosferei!
  Să nu zici că ai fost în post de internet, că nu te cred!

  Apropo, cu postul: nu auzisem de forma asta de a posti, dar…deşi sună amuzant, pe undeva este o idee destul de legitimă.
  Tradiţional, postul este definit ca fiind o renunţare la păcat; şi ca orice aspect din viaţa omului, internetul are şi o latură pozitivă, dar şi una negativă, care îndeamnă la păcat sau prostie crâncenă – de unde şi recomandarea renunţării la el.
  Din alt punct de vedere, postul mai este înţeles şi ca o renunţare la plăceri, sau în principiu, orice ar putea împiedica rugăciunea. Deci, din nou, dacă netul este deja o patimă iar lumea virtuală a înlocuit-o pe cea reală…avem o pb, iar remediul este renunţarea.

 2. Stii cum e…”cand am sa ma-ntorc pre multi am sa popesc”! Uite-asa si eu, am ajuns sa ma leg de prea fericitii…ca-s prea fericiti. Mi-au umplut tolba.
  Ca de obicei, iti inteleg explicatia si sunt de acord ca exista si imagini sau texte pe internet care „imping la pacat”, insa mie mi s-a parut haioasa situatia. Postul, asa cum il inteleg eu este un moment de curatare interioara si exterioara, iar in mod normal, aceasta tine de fiecare in parte si oricate ispite ar exista, un om hotarat sa se purifice se va purifica.
  Denaturarea si exagerarea lucrurilor lumesti ne transforma in habotnici si redusi mintal, masa de manevra. Asa cum ma stii, imi fierbe sangele in mine cand simt miros de manipulari…

  • Na, că şi eu înţeleg perfect ce spui! Deci..e o nebunie cum ne înţelegem noi, unu’ pe altu’… ce să mai?! :))

   Am scris (şi scriu mereu) despre metode şi căi de manipulare, reacţionez la subiect ca Hopa Mitică: Bang-Bang, ne-am liniştit! Am scris şi despre religie o grămadă, tocmai fiindcă se poate cădea uşor în derizoriu/exagerare. De aceea, în general e delicat să vorbeşti la general ceva ce este particular fiecăruia, iar postul nu face excepţie. Desigur, are nişte reguli generale; dar şi unele foarte personale (cum ar fi postul de internet), care pt unii pare amuzant, pt alţii e o reală problemă. De aceea este bine să ai un duhovnic propriu şi personal, care să ştie ce să îţi recomande dacă îţi propui să urci…urcuşul duhovnicesc – ce altceva? 😀

   Altfel, ajungi la situaţii în care nu ai altă soluţie decât să te strâmbi de râs Ca ăia care şi-au translatat catapeteasma biserii pe parbrizul maşinii, cei care trimit pomelnice pe facebook sau cei care cumpără bilete la loto şi fug să le sfinţească, pt a avea mai multe şanse de câştig

 3. Pingback: Ziua fetitei mele :) | #RocseeBlogStories

 4. Roxana Țucmeanu

  Eu zic [,] ca dansii ( care sunt facuti din carne si oase ca noi, oamenii de rand ) sa lase prostiile ! La propriu si la figurat ! 🙂

 5. Eu, ce să mai spun? Compătimesc, alături de tine, pt toți cei care cred că ne pot manipula!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s