Târziu!

E incredibil și revoltător!
Cel putin cinci ore a durat căutarea răniților în accidentul de avion petrecut ieri, în apropiere de Cluj, în zona Pasului Bârsoaia.
Oamenii au murit cu zile.
Să le fie țărâna ușoară victimelor și să sperăm că cei care sunt în viață vor reuși să treacă peste șocul și durerea acestei întâmplări nefericite!
Mie însă mi se strânge inima când mă gândesc că, în același moment când ne mândrim cu „tehnologia modernă”, se mai poate întâmpla așa ceva.
Rămâne o enigma faptul că nu au putut fi localizați, din moment ce aveau telefoane performante, funcționale (au putut ține legătura cu echipajele de salvare).
Indiferent de companie, sau instituție care ar fi putut ajuta, mă întreb de ce a durat atât? Gps-ul nu mai funcționează?
Toate companiile de telefoane fac reclame peste reclame, ne asigură că suntem în siguranță oriunde în lume și că, utilizând codul telefonului, i se poate depista locația. De ce cinci minute durează atunci cinci ore?
Pe lângă asta, nu contest, există zone greu accesibile în munții noștri, dar după ce statul cere atâtea dări, în caz de extremă urgență ne bazam tot pe voluntari, oameni care au pasiunea muntelui și, vorba cuiva, plătesc bani grei la impozite pentru mașinile „off-road”? Tot ei sunt salvatorii?
Planează o umbră neagră peste îngerii salvatori de vieți, fie ei de la SMURD sau alt serviciu medical. Cad îngerii din ceruri.
Iar noi îi salvăm târziu…

aripa-unui-inger

https://ancagiurgiu.wordpress.com Textele şi fotografiile de pe acest site pot fi preluate DOAR cu acordul expres al autorului si cu precizarea OBLIGATORIE a sursei! Autor blog : Anca Mihaela Giurgiu

2 comentarii

Din categoria Din inima, pareri

2 răspunsuri la „Târziu!

  1. Gabi

    De ce 5 nminune dureaă 5 ore? Timpul e relativ, se ştie!

    Problema e alta: punem pariu că după toate discuţiile şi lamentările astea, o să iasă un mare fâs – în surdină, desigur, ca să nu fie băgat în seamă prea mult. :))

    • Nu pun pariu ca pierd, sunt convinsa ca nu va iesi nimic, pentru ca masurile luate dinainte au dus la …nimic.
      Se spunea ca avem aparatura performanta, elicoptere medicale dotate cu sisteme care gasesc orice victima, repede, timpul nemafiind relativ in aceste conditii. Vorbe…iar acum victimele sunt trei…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s