Ciocnesc pentru celebritate!

Suntem atât de avizi de celebritate, că nu vedem în faţa ochilor.

De mici, ni se induce încrâncenarea de a fi cei mai buni, nu pentru a fi performanţi, ci pentru a ajunge celebri.

Hai să zicem că e în regulă să te zbaţi, dar nu te apucă groaza când vezi că, celebritatea, la care, fii sincer, visezi şi tu, vine doar pe alte „felii”?

Nu e celebru cel care se inventează ceva, e celebru cel care s-a „tăvălit” cu cine trebuie…

Chiar şi la nivel micro, în măruntul univers al locului de muncă, nu devine celebru şi, bineînţeles, promovat, cel care munceşte de nu mai poate, ci este de neînlocuit cel care bea cafele, fumează ţigări, citeste presa, relaxat şi care, atunci când trece şeful pe lângă el, oftează, spunând că nu mai poate… de cât a lucrat!

Păi să nu-ţi iasă fire albe? Dacă sunteţi deştepţi, aşa cum vă bănuiesc, ştiţi din care categorie fac eu parte  .

Până şi publicitatea se încadrează la această modă, publicitatea negativa nemaifiind demult dăunătoare, ci dimpotrivă, pare să se reformuleze şi să promoveze mult mai incisiv.

Acum ce să mai spun, de marii conducatori ai ţării, care, cu cât fac dandanaua mai mare, cu atât sunt mai celebrii şi-i urmărim cu toţii, sperând că mai rău nu se poate. Iar ei ne demonstrează veşnic…contrariul.

Ciocnesc pentru celebritate, dar aşa cum o vreau eu.

Nu consider motiv de celebritate:  implicarea în accidente, epatarea pe post de  companion de vedetă, sau patriotismul fals al personajelor aflate la conducerea ţării (în vreun partid, sau mai rău…) şi care duc cu mândrie, în spate, diverse ilegalităţi, mai mult sau mai puţin publice.

Voi nu v-aţi săturat să fie, la noi, totul pe dos?

Consider celebru omul care nu face uz de talentul său, care e capabil să se comporte exemplar şi după ce a luat un premiu Nobel.

Pentru mine e celebră persoana care, deşi intimidantă prin valoarea sa, te face să te simţi în largul tău şi nu încearcă vreodata să te inhibe şi să te desconsidere, indiferent câtă putere ar deţine.

Fiţi celebri, dar fiţi cei mai buni!

https://ancagiurgiu.wordpress.com Textele şi fotografiile de pe acest site pot fi preluate DOAR cu acordul expres al autorului şi cu precizarea OBLIGATORIE a sursei! Autor blog : Anca Mihaela Giurgiu

2 comentarii

Din categoria pareri

2 răspunsuri la „Ciocnesc pentru celebritate!

  1. Jeni

    Da, o idee buna !
    Eu de baut cafea, beau !
    Poate ar fi bine sa ma apuc de fumat, sa citesc presa si sa ma relaxez. Altfel, poate oftatul meu poate fi considerat doar o ,,insuficienta respiratorie,,?!

  2. La noi e ca la nimeni.Promovarea se face in functie de cata prostie este persoana respectiva capabila sa debiteze. Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul. O zi buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s